Warning: Parameter 2 to contexts_posts_where() expected to be a reference, value given in /data/4/7/47a279fe-d009-41d9-9884-5b9053435cb3/kmkt.sk/web/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Gastronómia v kontexte cestovného ruchu – kulinársky cestovný ruch

Úvod. Pojem „gastronómia“ nadobudol široké uplatnenie v živote človeka a práve preto...

Živá kultúra ako súčasť kultúrneho potenciálu

Úvod. Od začiatku nového Milénia sledujeme úsilie konkretizovať kultúru ako...

Význam marketingových aktivít v cestovnom ruchu

Úvod Propagácia v cestovnom ruchu zohráva veľmi dôležitú úlohu, pretože od...

Poprad ako destinácia cestovného ruchu

Úvod. Významné posuny v demografii, sociálnej štruktúre, životnom štýle a možnostiach trávenia...

Rozvoj cestovného ruchu v meste Poprad s akcentom na využívanie kultúrnych zdrojov [1]

Úvod. Priestor je generálne chápaný ako spoločensko-ekonomická kategória, ktorá kvalitou...

Vplyv turizmu na kultúru a identitu obyvateľov Bali

   Rozvoj turizmu po 2. svetovej vojne spolu s dopadmi globalizácie...

Revitalizácia ľudovej architektúry a vidiecky cestovný ruch v Hriňovej

V súčasnom období sa zdá, že do popredia sa dostávajú...

Cestovný ruch v Rumunsku a etnoturizmus s akcentom na výskum slovenského osídlenia v župách Suceava (Bukovina) a Satu Mare [1]

Ponuka cestovného ruchu. Rumunsko sa nachádza v juhovýchodnej Európe a...

Obľúbenosť tradičných jedál s akcentom na Ponitrie

Úvod. Zmeny životnej úrovne, mobilita obyvateľstva, častejšie stravovanie mimo domova,...

Vidiecky cestovný ruch v Liptovskej Tepličke

Úvod. Cieľom príspevku je nadviazať na výskum využívania kultúrneho dedičstva v cestovnom...

História a súčasnosť poľovníckeho kaštieľa v Palárikove

Úvod. Mnohé slovenské mestá a obce získali svoje postavenie, popularitu a ...

Kulinárna kultúra ako súčasť gastroturizmu

Úvod. Súčasťou kultúry každého etnika je tradičná strava – charakteristické jedlá a nápoje....